ПОЗНАТО је да се у младости Марко Николић бавио кошарком, фудбалом и бициклизмом, али је одувек знао да је предодређен за сцену. Мање се зна да се касније у животу посветио спорту на посредан начин.

- Често је посећивао спортску кладионицу у Булевару деспота Стефана, где је и живео. Био је омиљен међу људима који су тамо свраћали. Тако смо на њихову препоруку дошли на идеју да Николић пише колумну - каже, за "Новости", садашњи уредник часописа "Моцарт спорт" Бојан Ђурић. - Имали смо врло лепу сарадњу, која је трајала две-три године док је постојао тај концепт часописа. Он се рекреативно кладио код нас, а у својим колумнама није давао конкретне предлоге и савете, већ је износио занимљива запажања и приче из кладионице. На мене је најјачи утисак оставило његово веома добро познавање свих спортова. Од јаких до мање популарних фудбалских лига, преко тениса, рукомета, одбојке, до ватерпола и зимских спортова. Заиста је био велики љубитељ, што се могло видети и у његовим текстовима. Оно што се из њих могло сазнати о Марку Николићу јесте да је био велики навијач репрезентације Србије у свим спортовима. Знао је који играч је направио који поен у одбојкашкој светској лиги. Са пажњом је пратио и мање популарне спортове и памтио, на пример, у квалификацијама за Европско првенство у рукомету тачан резултат утакмице између Србије и Азербејџана.

Прочитајте још - НАПУСТИО НАС ЈЕ ГИГА МОРАВАЦ: Преминуо познати глумац Марко Николић (ФОТО+ВИДЕО)

Неће га заборавити и "колеге" са којима је пасионирано попуњавао тикете, а један од њих каже:

- Стално је долазио, сви смо га познавали - прича нам Љубиша П. из Шајкашке улице. - Када бисмо се срели, увек ме је ословљавао на посебан начин. Није ме звао ни Љубиша ни Љубо, него би казао "Где си, бре, емотивац!". Много ће ми то недостајати.