УГЉЕВИК - Општина Угљевик и Центар за културу „Филип Вишњић“ Угљевик наставили су сарадњу у области културе са општином Пресбаум, надомак Беча, и Удружењем „култура Пресбаум“ (Аустрија), отварањем изложбе слика „Ликовна колонија Угљевик 2018“ у здању те аустријске општине.


Прочитајте још: Пикасова дела у Нишкој галерији

Представљено је 20 уметничких дела, академских сликара, која припадају уметничком фундусу Центра за културу Угљевик.

Прочитајте још:"НОАфест 2018" 12. септембра у Новом Саду

Директор Центра за културу Угљевик, професор Предраг Вујевић, на отварњу изложбе, је истакао да је “основни циљ заједничких пројеката и програма из области културе презентација српске традиције, културе и обичаја у другим земљама, али и упознавање традиције, обичаја и историје других народа, те зближавање људи разменом различитих културних садржаја”.

Из Пресбаума је најављено да ће сарадња две општине, која је започета пре пет година на иницијативу удружења „Семберија и Мајевица“, које окупља велики број људи са подручја Угљевика који су на привременом раду у Аустрији, бити настављена и у будућем периоду.
Изложба ће у аустријском граду Пресбаум бити отворена до новембра.
У музичком делу програма наступили су ученици ОМШ „Корнелије Станковић“ из Угљевика и чланови КУД „Семберија и Мајевица“ из Пресбаума.