БЕОГРАД - У оквиру сталне поставке Народног музеја, од овог месеца посетиоци могу уживати и у тематским вођењима четвртком од 18 часова, најавили су из музеја.

Циклус почиње у четвртак, 13. септембра вођењем музејског саветника Петра Петровића, који ће пред посетиоцима обрадити тему "Он и она - на портретима српског сликарства XIX века.

Посетиоцима ће на овај начин бити пружена могућност да приликом посете музеју непосредно од музејских стручњака сазанају нешто више о појединим сегментима сталне поставке, феноманима и појавама из прошлости о којима сведоче одабрани експонати из богатог фонда Народног музеја.

Сваког четвртка ће кустоси Народног музеја и гостујући предавачи избором занимљивих тема и на овај начин употпунити могућности различитих повода за музејску посету.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НАРОДНИ МУЗЕЈ: Боље је од Лувра, јер је наше

Током септембра посетиоци ће такође имати прилику да присуствују тематском вођењу на тему "Збирке стране уметности", Јелене Дергенц, која ће 20. септембра заинтересованима представити избор ове престижне збирке који је нашао место на сталној поставци.

Последњег четвртка, 27. септембра, у оквиру античке поставке др Мирјана Глумац одржаће вођење на тему "Град мртвих у свету живих - сахрањивање на Космају у доба Римљана".