ПРЕ две године,током покушаја државног удара у Турској, Србија није крила подршку председнику Ердогану и демократском поретку који је био нападнут и међу првима смо осудили те нападе - казао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у четвртак вече у Културном центру Новог Сада на отварању изложбе фотографија „15. јул – дан демократије и националног јединства" у присуству турског амбасадора у Србији Његове екселенције Танжу Билгича.

Градоначеник Новог Сада је, затим, додао да после две године Србија и Турска нижу све боље билатералне и економске односе и када на глобалном нивоу сви имају потребу за миром, наше две државе су гаранција тог мира на Балкану.

Прочитајте још - Председник: Турска и Србија - најбољи односи у модерној историји; Анкара неће променити став о Космету, али жели стабилност

Отварајући изложбу, амбасадор Турске, најавио је да ће се у блиској будућности турски инвеститори ближе упознатиса могућностимаза улагања у Нови Сад и Војводину.

Ова изложба, која садржи 18 аутентичних фотографија, а приређена је у организацији Амбасаде Републике Турске у Републици Србији, Турске агенције за сарадњу и координацију – ТИКА и Новинске агенције „Анадолија" заједно са КЦНС-ом, трајаће до понедељка, 16.јула.