Само неколико дана након премијерног приказивања, дечији филм "Злогоње" освојио је прву награду на ТИФФ Кидс фестивалу у Торонту, саопштили су из дистрибутерске куће Тарамаунт.

Ова топла и поучна филмска прича проглашена је најбољом од стране Жирија младих који су изјавили да овај филм представља велико искуство из ког сви могу много да науче. “Ово остварење на бајковит начин приказује рађање пријатељства и како се у модерном друштву чувају праве породичне вредности и наизглед непремостиви проблеми постају решиви уз људе које волиш”, стоји у образложењу жирија.

Прочитајте још - Сви успеси али и разочарања српског филма

ТИФФ Кидс је фестивал на ком се приказују филмови намењени најмлађој публици, саставни је део једног од најзначајнијих филмских фестивала на свету - Торонто Интернатионал Филм Фестивала.

“Јако сам поносан на екипу и наше младе глумце. Диван је осећај, заиста нисмо ни сањали да ћемо са дебитантским филмом завршити на тако великом фестивалу, а камоли и добити награду", изјавио је редитељ филма "Злогоње" Рашко Миљковић.

У филму "Злогоње" главне улоге тумаче млади глумци Михајло Милавић и Силма Махмути, а остатак екипе чине Јелена Ђокић, Бојан Жировић, Дубравка Ковјанић, Олга Одановић, Јелена Јованова, Стела Цхетковић, Милутин Милошевић, Милена Предић и Матија Поповић.