КОНАЧНУ оцену серији "Немањићи - рађање краљевине" ипак ће дати гледаоци и стручна јавност, и то тек после њеног емитовања у целости, став је руководства и Управног одбора РТС, усаглашен на јучерашњој седници УО јавног сервиса.

У саопштењу УО РТС се наводи да је ова одлука донета у складу са законским надлежностима овог тела, али и уз уважавање мишљења Програмског савета, чији је председник Миливоје Павловић тражио да савет погледа макар половину снимљеног материјала пре емитовања.

"Новости" сазнају, да су на састанку Управног одбора, који је у уторак трајао до касно у ноћ, представници менаџмента РТС обавестили чланове УО и председника Програмског савета да се ради на измени прве, у новогодишњој ноћи емитоване епизоде "Немањића".


ПРОЧИТАЈТЕ И:Rasplet drame oko "Nemanjića" čeka drugu epizodu


Ове измене у монтажи ће прву, већ емитовану епизоду учинити динамичнијом, а са појачаном пажњом већ се ради на монтажи и преосталих 14 епизода. После приказивања целе серије, како сазнајемо, биће организован округли сто о квалитету "Немањића".

ПЛАН ПРИКАЗИВАЊА СЕРИЈА "Немањићи" биће емитована према плану РТС, који предвиђа приказивање прве епизоде за 17. фебруар, друге епизоде за 18. фебруар, док ће преостали наставци бити приказивани недељом.

Интервенција савета у име гледалишта је, по свему судећи, довела до резултата - снимљени материјал биће "поправљен" колико је то могуће, како би квалитет сваке епизоде био подигнут на виши ниво.

Снажна реакција јавности и замерке упућиване на квалитет и историјску веродостојност приказане епизоде, уродиле су плодом утолико што ће се екипа потрудити да сугестије гледалишта и стручне јавности бар у одређеној мери "послуша".