ИАКО се у први мах чинило да је у питању вандализам, бронзана статуа у природној величини великана српског глумишта Драгана Николића у централном врњачком парку ипак се није нашла на мети вандала, већ је у питању, како сазнајемо, само сплет несрећних околности.

По речима Николе Џамића, једног од иницијатора да се статуа легендарног глумца постави у Врњачкој Бањи, испред термоминералног купатила, недалеко од извора "Топла вода", установљено је да је део Гагиних наочара - случајно поломљен.

- Један гост Врњачке Бање се играо са својим дететом и када је малишана подигао да боље погледа статуу, дете је нехотице повукло оквир и поломило део наочара. Поломљени део је враћен и техничке службе санирају оштећења. Веома је важно нагласити да се ипак не ради о вандализму јер Врњчани изузетно поштују Гагу - каже Џамић.


Прочитајте још: НЕЗАПАМЋЕНИ ВАНДАЛИЗАМ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ: Оскрнављен споменик Драгану Николићу

Статуа Драгана Николића у врњачком парку, дело познатог вајара Драгољуба Димитријевића, свечано је откривена минулог четвртка, а подигнута је на иницијативу овдашње Специјалне болнице "Меркур", чији је популарни глумац био промотер и заштитно лице.

СИМБОЛ

ГАГА је много волео Врњачку Бању и заузимао је посебно место у срцима мештана. Постављањем његове статуе желели смо да му се бар мало одужимо и захвалимо - додаје Никола Џамић. - Она је сада један од симбола престонице српског континенталног туризма и наша је дужност и обавеза да је чувамо.Прочитајте још: Лаушевић у Врњачкој Бањи открио статуу Гаги