ВРЊАЧКА БАЊА – Само неколико дана од свечаног откривања споменика великану српског глумишта Драгану Гаги Николићу у центру Врњачке Бање, његова бронзана статуа у природној величини у недељу се нашла на мети вандала.

За сада непознати вандали откинули су један део Гагиних наочара и тако оскрнавили споменик, дело познатог вајара Драгољуба Димитријевића, који је у централном врњачком парку подигнут на иницијативу овдашње Специјалне болнице „Меркур“ чији је популарни Гага био промотетр и заштитно лице.

- Ово је страшно! Па, ми немамо поштовања ни према некоме кога су сви на овим просторима много волели – каже једна госпођа коју смо затекли код Гагиног споменика. – Нека се стиде вандали, нека им овај ужасни чин служи на част, ако је уопште имају!

Упамћен на простору целе бивше Југославије по незаборавним улогама Џимија Барке, Прлета, Флојда, Попаја, Уркета и другим бројним ролама на малом и великом екрану, као и позоришној сцени, Драган Никиолић је посебно место заузимао у срцима мештана Врњачке Бање коју је много волео и у њој често боравио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Лаушевић у Врњачкој Бањи открио статуу Гаги

Како би му се на неки начин одужили и захвалили, Врњчани су му постављањем бисте у природној величини испред Термоминералног куптила, недалеко од извора „Топла вода“  подарили трајни симбол у престоници српског континемталног туризма.


Бисту популарног лепог Гаге, на свечаности минулог четвртка, открио је наш познати глумац Жарко Лаушевић уз речи “Дивно је што ће овај споменик остати овде и потрајати дуже од наших навика да заборављамо. Убеђен сам да ће историја сачувати Гагу од заборава“...

Ни Лаушевић, ни нико од присутних на поменутој свечаности, као ни целокупна јавност у Србији која је волела и изнад свега поштовала Драгана Николића, међутим, нису могли ни да претпоставе да ће се вандали после само четири дана без икаквог разлога острвити на његов споменик. На искључиво своју велику срамоту!