ВРЊАЧКА БАЊА – Као што је летос и најављено, Специјална болница „Меркур“ из Врњачке Бање наредног четвртка свечано ће открити бисту великана српског глумишта Драгана Гаге Николића која ће бити постављена у врњачком парку испред Термоминералног куптила, недалеко од извора „Топла вода“.

Прочитајте још: ПОСЛЕДЊИ ОПРОШТАЈ ОД ДРАГАНА НИКОЛИЋА: Никад отписан, увек национална класа

Постављањем бисте у природној величини, дело познатог вајара Драгољуба Димитријевића, менаџмент СБ „Меркур“ чији је популарни Гага био промотер и заштитно лице, жели да овековечи чувеног глумца и подари му трајни симбол у Врњачкој Бањи коју је много волео и у њој често боравио.

Прочитајте још: Последњи интервју Драган Николић дао за Новости: Достојанство је мера ствари

- Била је огромна част и привилегија познавати, сарађивати и дружити се са Драганом Николићем. Од њега смо учили како се и у суровим временима може живети достојанствено и са лакоћом остати велики и свој – каже др Дејан Станојевић, директор „Меркура“. – А, својим врхунским вајарским умећем професор Димитријевић учинио је да легендарни Гага вечно шета врњачким парком.

Прочитајте још: Легендарни глумац сахрањен у Алеји заслужних грађана: Збогом, Гаго!

Према речима др Станојевића, откривању бисте Драгана Николића присуствоваће велики број његових колега и пријатеља, колектив „Меркура“, као и челници врњачке општине и бројни поштоваоци.