ЕВРОПСКИ дан језика, 26. септембар, установљен ради скретања пажње јавности на лингвистичко богатство старог континента, на потребу учења страних језика, и значај вредности различитих култура, бројним програмима биће обележен и код нас.

У парку на Студентском тргу у Београду, Гете институт, заједно са својим партнерима из Европске уније, амбасадама разних земаља и институцијама за културу, организује данас манифестацију под називом "Европски дан језика и културе".

У програму учествују амерички амбасадор Мајкл Девенпорт, шеф Делегације ЕУ у Србији, Тим Картрајт, шеф мисије Савета Европе у Београду, Жан Баптист Кузин, председник EVNIC Србија, а модератор овог програма је др Бернд Шнајдер из Гете института, координатор Европског дана језика.

На великој бини, у оквиру различитих програма, ђаци основних и средњих школа показаће колико добро познају друге језике и културе, а наступаће и бендови из Букурешта и Берлина, "The Nightlosers" и "Stamping Feet", као и наш чувени бубњар Драгољуб Ђуричић.