У петак, 17. јуна у Лагуниним клубовима читалаца и књижарама Делфи од 17 сати до поноћи одржаће се четрнаеста регионална манифестација Ноћ књиге под покровитељством Еуробанк Србија.

Ово ће бити још једна прилика да се по најповољнијим ценама купе најновији светски хитови, књиге домаћих аутора, књиге за децу и друга издања.
Попусти на Лагунина издања: за куповину једне књиге биће 25 одсто, за две књиге 30 одсто, за три књиге 35 одсто, а за четири и више књига 40 одсто. Попуст на страна издања биће 20 одсто, а наслови осталих издавача биће снижени до 20 одсто.
Цене разноврсног гифт асортимана биће снижене за 10 одсто.
Сви попусти моћи ће да се остваре и на сајту www.делфи.рс.
У току Ноћи књиге члански попусти Лагуниног клуба читалаца и количински попусти неће се сабирати са акцијским, односно са попустима који ће важити само за Ноћ књиге.
Пред читаоцима ће се наћи нова књига Светислава Басаре „Очај од нане“ и „Бајка“ Добрице Ћосића. Приче савремених српских писаца можете наћи у збиркама „Приче о Косову“ и „Орлови поново лете“ у оквиру Лагунине едиције „Таласи“.

Један од најтраженијих наслова у Ноћи књиге сигурно ће бити нова књига Јелене Бачић Алимпић, „Молитва за опроштај“. Након романа „Ноћ када су дошли сватови“ и „Књига успомена“, у завршници трилогије „Казна за грех“ пратимо даљу судбину
честите, лепе и образоване Емилије Нојбауер.


Исидора Бјелица у потрази за излечењем најтежег облика канцера јајника прошла је дванаест земаља и разне врсте терапија код највећих светских експерата
интегративне, односно натур медицине. Знања и методе Исидора је сабрала на једном месту и несебично их поделила са својим читаоцима у књизи „Спас 3“ која ће се премијерно појавити у Ноћи књиге.
Будући да је Ноћ књиге празник читања, издавачка кућа Лагуна спремила је велике светске хитове за читаоце: нову књигу Паула Коеља „Бити као река“, нову књигу Трејси Шевалије „Плодови на ветру“ и нову књигу Лусинде Рајли „Седам сестара“.
Књига која ће привући велики број читалаца је „Десет дана у ’Исламској републици’“, први детаљан извештај из срца терора. Овај важан историјски документ доноси нам крајње аутентичан увид у несхватљиво бруталан начин размишљања бораца Исламске државе.
Није се скоро десило да један писац тако „купи“ читаоце у Србији како је то учинио Скандинавац Ју Несбе. Његови романи из серијала о инспектору Харију Хулеу постали су најишчекиваније књиге код нас. Лагуна је до сада објавила осам од укупно десет
романа о Хулеу. У Ноћи књиге стиже још једна обавезна доза Несбеа, роман „Бубашвабе“.

После тринаест година славни чешки писац Милан Кундера читаоцима је представио свој нови роман „Празник безначајности“. Роман је надахнут временом које је постало комично јер смо изгубили сваки смисао за хумор.

У Ноћи књиге читаоци ће моћи да пронађу и књигу нобеловке Светлане Алексијевич
„Чернобиљска молитва“ и роман кинеског нобеловца Мо Јена „Смрт на сандаловом коцу“.
Све малишане, али и њихове родитеље, обрадоваће ново издање чувене „Змајеве
ризнице“, нови роман Уроша Петровића „Караван чудеса“ али и маштовите авантуре
Кртића у сликовницама „Кртић и рибица“, „Кртић и његов мали ауто“, „Како је Кртић дошао до својих панталона“.


Ноћ књиге ће се одржати у 26 градова у Србији и региону, на више од 50 локација.
Регионални карактер манифестацији дају Лагунини клубови читалаца у Бањалуци, Тузли, Сарајеву, Подгорици и Никшићу.

Ноћ књиге је манифестација која се већ седам година одржава у Београду, Србији и региону. Два пута годишње, у јуну и децембру, за само неколико сати Лагунине
клубове читалаца и књижаре Делфи посети неколико десетина хиљада читалаца и купаца. Интересовање за књигу, посећеност манифестације, квалитет и разноврсност понуде књига, као и неуобичајено велики попусти могу се поредити само са значајем који има Београдски сајам књига. Број посетилаца Ноћи књиге расте из године у годину, а сама манифестација се шири по региону и представља прилику која се не пропушта, јер само у Ноћи књиге наслове свих жанрова можете купити по невероватно ниским ценама, упознати се са новим насловима и дружити се са домаћим писцима.


И ове године манифестацији Ноћ књиге прикључиле су се многобројне библиотеке из Србије, али и Црне Горе и Републике Српске, које ће организовати посебне програме за читаоце.

Издавачка кућа Лагуна са продукцијом од преко 550 наслова годишње, од којих је 350 нових наслова, с правом се назива једном од највећих издавачких кућа у земљи и региону, а након престижног Лондонског сајма књига, где се нашла у најужем избору за најбољег издавача, високо се позиционирала и на светској мапи издавача. У оквиру књижарског ланца Делфи послује тридесет осам књижара, као и највећа интернет продавница у региону www.делфи.рс.