ДРАМСКА уметница Рада Ђуричин добитница је награде за животно дело, док је Недељку Убовићу, карикатуристи, припало признање "Витез од Чарапаније - Сер Харди" - одлучено је на седници Савета 24. међународног фестивала хумора и сатире "Златна кацига".

У конкуренцији 15 карикатуриста, "Класово мајсторско перо" добиће Миленко Косановић, а одлуку о додели овог признања донели су досадашњи добитници. Награде ће бити уручене 1. априла, на завршној вечери смотре коју организује Културни центар Крушевац.

Овогодишња награда "Златна кацига" за карикатуру припала је Тоши Борковићу, карикатуристи "Вечерњих новости", док је у категорији најбоље приче признање отишло у руке Драгану Ракићу - Сингеру за "Бајку о цару и гостионицама". Душан Поп Ђурђев освојио је ову награду за песму "Канибал анте портас", а Александар Чотрић за најбољи афоризам.

На конкурсу 24. "Златне кациге" одговарало се на тему "национална кухиња", док је тема за учеснике млађе од 18 година била "љубав". Са својим радовима учествововало је 220 аутора из 40 земаља.


"БРКА"

НАГРАДУ "Раде Брка" освојио је Миле Пушкарић за причу, а у конкуренцији младих до 18 година тријумфовали су Дарија Тимофејев (награда за карикатуру и стрип) и Матија Савић (писана форма).