НИШ - Познати нишки сликар и графичар Александар Девић имаће изложбу у престижној Галерији „Ајко“ на Менхетну од 30. октобра. Јединствена прилика да своје стваралаштво у последње две године представи њујоршкој критици и публици указала се на инсистирање кустоса галерије, који су презентацију Девићевих графика и слика видели на Интернету! Велико признање за дугогодишњи рад „затекло“ је Девића као већ признатог и заокруженог аутора. Само 11 уметника из целог света изабрано је за репрезентативну поставку, истакнуто је у четвртак у Галерији Савремене ликовне уметности у Нишу.

- Радује ме што избор радова није био мој посао, а направљен је тако да се недвосмислено указује пресек мојих последњих радова у средњевековном духу - каже за „Новости“ Александар Девић. Изложбу у чувеној галерији Ајко, која се у строгом центру Менхетна простире на чак 3.000 квадрата, није планирао.
Продајна изложба „Стопало у гробу“, која према Девићевим речима и за организаторе доноси својеврстан ризик, има надреалистички предзнак.