Најпрестижнији конкурс новинске карикатуре чије име чува успомену на великог Пјера Крижанића, а који од давне 1967. године организује наш лист, свечано је закорачио у пету деценију постојања, а после београдске и нишке, од четвртка, па до 29. фебруара и суботичка публика имаће прилику да у Српском културном центру "Свети Сава" погледа избор од 120 радова.

После рађања и нестајања пет држава на овим просторима,стварања више од 1.000 карикатуриста који су у једном тренутку саркастично представљали стварност у свакој од њих, изложба карикатура "Пјер", остала је једино мерило вредности критичара.
На јубиларном 40. конкурсу карикатуре за награду "Пјер" учествовало је 194 аутора са 963 рада. Поново је враћен пређашњи статус портретима које је "Пјер" дуго неговао и награђивао, а оправданост таквог чина потврђују сјајни домети пристиглих карикатура, међу којима се издвојио Зрењанинац Константин Гросу, који се - каже жири, "маштовито поиграо са ликом жене, која је у нашој новијој историји имала значајну, али веома непопуларну улогу". Нјегово виђење Карле дел Понте како трчкара по шуми са мрежом за лептирове, док од дрвећа прелепљеног потерницама не види "шуму" - то јест руке одбеглог генерала који је зачикује, однело је награду за портрет.
Нашли су међу пристиглим радовима и "Ролингстонси", па Борис Тадић и Војислав Коштуница, али и Зоран Цвијановић, Зоран Радмиловић, Марија Шерифовић, Чарли Чаплин, Оливер Дулић, Ноле Ђоковић и Јелена Јанковић, Кондолиза Рајс, Бајага, покојни Зоран Ђинђић, Данило Киш...