СРПСКО народно позориште у Новом Саду дочекаће нову сезону у промењеном кадровском саставу. Директор Драме глумац Радоје Чупић, како је наш лист објавио, поднео је неопозиву оставку на ово место.
Говорећи о разлозима оставке, коју доживљава као споразумни развод, Чупић објашњава да је такво решење понудио управи театра која је прихватајући, показала разумевање за његов гест.
- Од фебруара ове године радио сам посао директора Драме и закључио да ми одузима слободу и много времена које бих желео да другачије искористим - навео је Чупић који би да је радије на даскама него у директорској фотељи - Сигуран сам да ћу као глумац и редитељ бити знатно кориснији себи и позоришту.
Иако су у овом театру смене и оставке честе Чупић сматра да његовим преименовањем кадровска равнотежа неће бити поремећена. Он ће, у договору са управом, посао директора обављати до избора новог руководиоца Драме. При томе се ослања и на присуство Александра Милосављевића, уметничког директора театра.
- Мислим да моја одлука не може никога да угрози, напротив, овако ће бити боље за све - наглашава Чупић - Што се тиче репертоара ту је Милосављевић који зна свој посао. Ја ћу се окренути свом раду оног тренутка кад се именује нови челник.