СТАНАРИ зграда у Улици браће Јерковић 185-189 тврде да годинама уназад имају проблем са изливањем фекалија у заједничкој подстаници, због чега им је, како кажу, често искључено грејање, а понекад остану и без топле воде. Како за "Новости" истичу из ЈП "Градско стамбено", они у овим зградама редовно одговарају на позиве, обављају све активности из домена њихове надлежности, а последњих дана су учестало били ангажовани.


Према речима житеља улаза 189, у којем има 48 станова, проблему, који их деценијама мучи, не назире се крај. Такође, станари из суседног улаза, због изливања фекалија, повремено остају без грејања и топле воде у кухињи, док је у купатилу увек има.

- Смрад је некада несносан и у становима у улазу 189 је често неподношљиво.


Покушавамо годинама да решимо проблем, али као да не постоји воља и добра координација надлежних служби - огорчено за "Новости" кажу станари вишеспратнице. - Прошле недеље, кад је свуда радило грејање, у броју 185 су све просторије у становима биле хладне, а такви повремени "испади" трају годинама. Пошто су све пумпе за грејање и топлу воду за ова три улаза у истој подстаници, код улаза у 189, када фекалије и вода нарасту, ми немамо грејања. Ово је неиздрживо.


Прочитајте и: Sanacija zgrada sredstvima iz budžeta opštine, evo koja dokumenta stanari treba da pripreme


За "Новости", међутим, из ЈП "Градско стамбено" тврде да су узрок за појаву воде у једном делу подстанице, која се дуго појављује, засада отклонили.Будући да сва три улаза имају своје управнике, намеће се утисак да је и њихов рад некоординиран.


НЕЛЕГАЛНИ ПРИКЉУЧАК

ПО НОВОМ захтеву станара, наша екипа је била на терену. Примећено је да се у доњем нивоу налази вода дубине од 20 до 30 центиметара. Такође је примећен нелегални кухињски прикључак од стана изнад, који је повезан са кишном вертикалом, ван свих правила струке - кажу у "Градском стамбеном". - Вода је исцрпљена, а проблем привремено решен. Урадили смо све што је у нашој надлежности, али тај прикључак кочи трајну санацију, и потребно је да се што пре уклони.