ИСЕЉЕЊЕ самохране мајке Татјане Аничић (44) и њеног сина Боромира (7), из њиховог стана у Улици Високог Стевана 54 на Дорћолу, које је било заказано за данас, одложено је.

Извршитељи и полиција се нису појавили. Татјана и њен син Боромир остали су у ишчекивању када ће извршитељи поново да закуцају на њихова врата.


Прочитајте још: Принудно исељавају мајку са дететом због туђег спора


Њих двоје су са зебњом ишчекивали долазак полиције која је требало да се појави у 9 часова. У њиховом дому окупило се 20-ак људи, махом грађана, а присутни су били и чланови удружења “Кров над главом” и бројни медији.

Ово је шести пут да је било заказано исељење породице Аничић.

Због судског процеса између бившег власника стана и инвеститора зграде на броју 54, где они сада живе, Татјана је у опасности, иако су сва документа о куповини на њеној страни.

Подсећамо, извршитељи су први пут закуцали на Татјанина врата у августу 2016. године. Тек тада сазнала је за судски поступак, који воде бивши власник стана и инвеститор зграде.

- Истог дана када сам ја потписала купопродајни уговор, бивши власник Срђан Јончић и инвеститор Жељко Субошић потписали су уговор о размени овог стана, чиме је инвеститор поново постао власник – рекла је за “Новости” Татјана пре две године. - Ја сам од Субошића купила кров над главом и Јончић је то знао, јер смо све троје присуствовали томе.Проблем је настао када је бивши власник решио да раскине уговор са Субошићем, јер овај није испунио договор - да му да други објекат или новац. Донета је пресуда да Татјана мора напоље. Инвеститор је уложио жалбу, али Први основни суд одбио је да преиначи одлуку.