УЧЕНИЦИ Ваздухопловне академије добили су најасавременије услове за учење. Неугледни и руинирани објекат поред главне зграде, захваљујући улагањима Секретаријата за образовање и дечју заштиту од 29,5 милиона динара, претворен је у модеран образовни центар.


Следеће године, ова школа у којој има места само за најбоље, добиће модерни тренинг центар за школовање ваздухопловних кадрова.


Иако је реч о веома успешној установи, у коју се уписују само одлични ђаци, директор школе Горан Цвијовић је истакао да 30 година у школу није уложен ни динар. У склопу реконструкције замењен је кров, спољна и унутрашња столарија, подови, учионице и кабинети су после 90 година добили паркет, реконструисани су мокри чворови и замењене водоводне и канализационе инсталације. Такође, урађена је нова фасада, а све учионице и кабинети су климатизовани.


Прочитајте још: За сређивање школа 800 милиона динара


- У протекле две године Град је у Ваздухопловну академију уложио више од 70 милиона динара - рекао је Славко Гак, секретар за образовање Београда. - Наставићемо да инвестирамо, до краја ове године издвојићемо још 11,5 милиона динара за опремање, а током следеће године план је да школа добије и велики тренинг центар. Ђаци ове школе постижу фантастичне резултате, па ова деца заслужују најбоље, што ће им Град и пружити.


Према речима Габријеле Грујић, помоћника министра просвете, свих 11 образовних профила у школи су у дуалном моделу образовања.

- Податак да је немачка компанија МТУ, један од лидера у свету сервисирања и производње авио-мотора, као један од пресудних фактора за долазак у Србију издвојила образовање, говори да је наш модел дуалног образовања савремен и да квалитет стечених знања и вештина чини да млади могу да се запосле одмах након завршетка школе - нагласила је Грујићева.


УГОВОР СА МУП

ДИРЕКТОР школе Горан Цвијовић и командант Хеликоптерске јединцие МУП-а Србије Ненад Недић, потписали су јуче први уговор у српском ваздухопловству о дуалном образовању између ове две институције.

Током реконструкције водило се рачуна о сваком детаљу, па под у холу реконструсаног објекта симулира писту.