УЖИ центар града за викенд ће поново бити затворен за саобраћај због одржавања манифестације "Пешачки викенд". У улицама Краља Милана, Теразије и Коларчева од у поноћ између петка и суботе до 21. октобра до 4.00 доћи ће до промена у раду линија јавног превоза. Тролејбуске линије 21, 22 и 29 и аутобуска линија 31 саобраћају од периферних терминуса до Трга Славија, а привремена аутобуска линија 22А се укида.


Возила са линија 24 и 26 саобраћаће делимично измењеном трасом. У смеру ка Дорћолу ићи ће улицама Трг Николе Пашића, Дечанска, Браће Југовић, Француска, а користиће стајалиште Дом омладине. У смеру према граду саобраћаће улицама Француском, Трг републике, Македонска , Дечанска, Трг Николе Пашића и користити стајалиште Трг републике испред сцене "Раша Плаовић".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Истражују ефекте пешачке зоне


Овуда ће возити и линије 37 и 44, као и минибус линија Е2, које ће у смеру према граду користити стајалиште Трг републике, које у редовном режиму користе линије 43 и 96.


Линије 43 и 96 ће саобраћати скраћеном трасом до терминуса "Железничка станица - Панчевачки мост".


Аутобус 27 ће у смеру ка Тргу републике саобраћати Дечанском, Браће Југовић, Француска, до Трга републике.


ТРАМВАЈ 3Л1


Због санације трамвајског колосека у Топчидерској улици, у суботу и недељу ће трамваји са линије 3Л1 саобраћати скраћено, од Омладинског стадиона до Господарске механе.

Возила на привременој аутобуској линији 3А возиће трасом Савски трг - Кнежевац.