Поводом исељења породице Османи и рушење куће у којој су живели на Дорћолу, огласио се и Секретаријат за инспекцијске послове. Они наводе и да се Дирекција за грађевинско земљиште и изгрдању Београда обраћала се Секретаријату за инспекцијске послове, наглашавајући да наведени објекат није у складу са Планом детаљне регулације дела централне зоне просторне целине "Марина Дорћол".

Како се прецизира у саопштењу из овог секретаријата, када су службена лица Одељења за извршење грађевинских решења приступила локацији, окружио их је велик број непознатих лица која су започела снимање мобилним телефонима и пренос догађаја "уживо" преко друштвених мрежа, уз своју интерпретацију догађања.

"Истине ради, приликом уласка у објекат предочено је да је у току претходног дана из болнице за онкологију, као тежак случај, отпуштена сестра извршеника и да је смештена у једној од соба у кући - иако су били упознати са тим да ће се извршење спроводити тог дана. Наглашава се да је она, и поред противљења и ометања доктора Хитне помоћи од окупљених лица, са пратњом одвезена у адекватну здравствену установу. Оваква злоупотреба болесних људи доводи само до узнемиравања јавности и спречавања надлежних у вршењу својих дужности.

Такође, јавно етикетирање и вређање запослених људи Градске управе може негативно да утиче на њихов даљи рад, и то у тренутку кад се коначно спроводе решења о рушењу грађевинских инспектора, кад више нису само мртво слово на папиру", наводи се у саопштењу.

Прочитајте и: “Marija Šerifović nam je ponudila pomoć, beskrajno joj hvala, ali moramo da je odbijemo”: Porodica kojoj je srušen dom na Dorćolu traži pravdu

Секретаријат за инспекцијске послове још једном обавештава грађане и наглашава да је реч о бесправном објекту изграђеном на јавној површини, која је у јавној својини Града Београда, а да је у току инспекцијског надзора извршена провера, према евиденцији МУП-а, и установљено да нико од затечених лица, а самим тим ни сестра извршеника, није пријављен на тој адреси, што јасно указује да се напред наведено догодило са намером да се одложи рушење бесправног објекта.