Јавно комунално предузеће „Београдске електране“ ће од следеће јесени отворити врата новог вртића за 270 малишана, првенствено за децу чији су родитељи запослени у овом градском предузећу. У новом вртићу биће места и за упис деце са територије општине Нови Београд.

Раде Баста, в.д. директора „Београдских електрана“, најавио је да се почетак изградње новог обданишта у оквиру комплекса Топлане „Нови Београд“ у Улици Савски насип 11, очекује почетком 2020. године.

-Као директор једног од енергетски најважнијег предузећа у Србији, а пре свега као родитељ, учинићу све да допринесем Стратегији подстицања рађања. Празна обећања се не броје, већ дела, а изградњом вртића у предузећу, сигурним кораком корачамо ка том циљу. Желим да запослени у „Београдским електранама“ немају бригу где ће да упишу дете у вртић. Сигурне плате и загарантовано место у обданишту, подстаћи ће младе породице да се одлуче да на свет донесу барем још један живот. То је моја филозофија и мој допринос Стратегији за коју се залажу Влада Србије и председник Републике Александар Вучић који улаже максималне напоре да Стратегија не остане само мртво слово на папиру, истакао је Раде Баста.

Предшколска установа ће бити изграђена на плацу површине 60 ари, а објекат ће имати 1.800 метара квадратних корисног простора и тридесет паркинг места. Будући вртић ће имати приземље и спрат, а све у складу са техничким захтевима предвиђеним за просторије предшколске установе.

-Ми градимо, улажемо, боримо се да за нашој деци оставимо нешто вредно, вртиће и фабрике. А, шта нам је оставила садашња опозиција, односно бивши челници Београда, само штетне уговоре које су потписивали са повлашћеним власницима пословних простора за закупе вртића по Алтини и широм Београда. Богатили су се на рачун нашег потомства. То не смемо више никада да дозволимо, осврнуо се Баста.

Изградња вртића оваквог концепта је по угледу на светске корпорације. „Београдске електране“ су друштвено одговорно предузеће које чини све да запослени буду сигурнији и растерећенији када је у питању нега и чување њихове деце, а задовољан радник је увек посвећенији пословним обавезама. Отварање вртића ће бити велика олакшица за родитеље јер ће им бити омогућено да лакше ускладе приватне и пословне обавезе.

- „Београдске електране“ су велики енергетски систем, градимо велика постројења, стотине километара топловодне мреже, одговорни смо за грејање око 22 милиона квадратних метара простора у Београду, али сам посебно поносан што ће се у оквиру пословног комплекса предузећа чути и дечији гласови. Деца су наше наслеђе, наша будућност и на све начине морамо да им обезбедимо лепо одрастање, истакао је Баста и додао да му је посебно важан домаћински однос и брига о запосленима и њиховим породицама.

Раде Баста је открио да ће бити расписан наградни конкурс за избор назива вртића. Мали аутори, деца до 14 година, који воле изазове, имаће прилику да на што маштовитији начин предложе име новог вртића. Титула најбољег биће објављена на Светски дан детета, 20. новембра. О детаљима наградног конкурса, јавност ће бити благовремено обавештена.