ОСИМ што блокира Београђане, протест такси возача утиче и на грађане из других градова Србије, који у Београд долазе из разних разлога. Многи од њих упутили су се код лекара у цик зоре, како не би закаснили на одавно заказане прегледе.

Репортери "Новости" уверили су се да болеснима није лако испред Поликлинике Клиничког центра Србије.


- Дошао сам таксијем са Церака, није било гужве. Превозим се искључиво таксијем, с обзиром на то да се крећем уз помоћ ходалице - испричао нам је Душко Игњатовић. - Завршио сам преглед код лекара, али мораћу да сачекам испред Клиничког центра док се не оконча протест.


Међутим, недуго после нашег разговора, Душко је ипак ушао у једно од возила паркираних код улаза, очигледно таксија, али без ознаке.


Пацијенти из унутрашњости су, за "Новости", углавном сведочили да су морали да дођу неколико сати пре заказаног термина.


ПРОЧИТАЈТЕ И: KIŠA SKRATILA PROTEST: Uz poruku premijerki da neće prestati sa blokadama, taksisti počeli da se razilaze (FOTO/VIDEO)- Ово је страшно, дошла сам данас на преглед који сам чекала месец дана. Чула сам за протесте и стигла сам у 11.30, а преглед ми је заказан за 15.30 - испричала нам је Гордана Микић. - Није ми јасно зашто протестују кад добро зарађују. Мојим рођацима који су дошли из иностранства наплатили су 20.000 динара за обилазак града.

Било је и оних који нису знали за блокаду Београда.


- Довела сам ћерку код лекара. Из Новог Пазара смо стигле у 8.00 у Београд. Имале заказан преглед за 12.00. Срећа па смо пораниле, нисмо знале да је град блокиран - рекла је Новопазарка.


Тек су по доласку у Београд сазнале за протест, али не разумеју зашто је блокиран цео град.