Ј. М. (50), наставника физичког васпитања у Медицинској школи на Звездари у Београду, родитељи су оптужили да на часовима сексуално узнемирава њихову децу. Како су рекли за Telegraf.rs, ћерке су им се жалиле да их наставник пипка на часу док раде вежбе, а њиховој другарици која је била оперисана, два пута је подизао мајицу "да провери рану".


- Девојчица, други разред средње школе, имала је операцију и отпусну листу из болнице, а када је дошла на на час физичког и рекла наставнику да не може да ради, он јој је пред другарицама подигао мајицу "да провери". Након седам до 10 дана је опет то урадио, подигао јој је мајицу и рекао "само да проверим да ли те је прошла рана" - наводе згрожени родитељи.


Ђаци су у највећем шоку били када је наставник на час дошао обучен у мајицу на којој пише "Ајде да га меримо".


- Па и да је само та мајица у питању, било би довољно да се наставник преиспита и санкционише. А када на све то додамо и његово константно сексуално узнемиравање девојчица, невероватно је да до данас ништа није предузето. Морамо том манијаку стати на пут. Он и сад најнормалније предаје и како деца кажу, и даље се исто понаша - упозорава један од родитеља.


Фото: Приватна архива

Како родитељи кажу, узнемиравање су први пут пријавили у априлу. Међутим, будући да је у питању угледна школа, чини им се да је проблем гуран под тепих.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРИВЕДЕН НАСТАВНИК: Седмакиње звао проституткама, дечаке наводио да "наскачу на девојчице", ученицу пипкао и по задњици?


- То је женска школа. Од 1.600 ученика, 90 одсто су девојчице. У једном одељењу од 30 ђака, више од 20 су девојчице - додају родитељи.

Ј. М. како незванично чујемо од његових колега, није омиљен ни у колективу.


Фото: Приватна архива- Знамо за то што ради и надамо се да ће одговарати. Нико га у колективу не цени - кратко је прокоментарисао један од запослених у школи.

У школи нису хтели ништа да коментаришу, већ су рекли да ће објавити званично саопштење.

(Telegraf.rs)