ГРАДОНАЧЕЛНИК проф. др Зоран Радојичић обишао је у четвртак "Нову дечју болницу" у Хелсинкију, изграђену 2018. године по најсавременијим стандардима, како би се искуства у изградњи и раду ове установе применила у реализацији пројекта "Тиршова два".

- Желео сам да дођем и да се упознам са људима који су радили на пројекту изградње ове болнице и сазнам која су то добра искуства која можемо следити, али и да се упознам са проблемима са којима су се сусрели, како бисмо их ми избегли - рекао је градоначелник.


"Нова дечја болница" у Хелсинкију конципирана је на дигиталној платформи која подразумева олакшано кретање пацијената кроз болницу, таблете за пацијенте у свакој соби и прелазак са папира и оловке на дигиталну форму чувања података. Такође, дигитализација омогућава пацијентима и њиховим породицама брже и опширније информације о лечењу као и бољу комуникацију са особљем болнице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Радојичић у Финској: Учимо од Хелсинкија


- Свестан сам да је дигитализација дуг процес и да на њој треба стално радити, али је од изузетне важности да "Тиршова два" ради у најсавременијим условима. Управо због таквог приступа у овој болници мали пацијенти и њихове породице брзо завршавају процедуре, на којима се у другим болницама дуго чека - закључио је Радојичић.


ИД БРОЈ И ЛИК ЦРТАНОГ ЈУНАКА

ЗАНИМЉИВО је да малишани у дечјој болници у Хелсинкију добијају као ИД број и лик цртаног јунака, и на тај начин особље може да прати њихово кретање.