Сви потрошачи у централним градским зонама добиће воду у наредних пар сати, пошто је саниран квар на магистралном цевоводу на углу улица Карнегијеве и Краљице Марије, саопштено је из Београдског водовода и канализације.


Како се наводи, екипе су након више од 24 сата санирале дефект, а по пуњењу и репарацији система, свим потрошачима у централним градским зонама, који су због квара на предметном подручју имали умањени притисак или били без воде, систем водоснабдевања биће нормализован у наредних пар сати.


Водовод се извињавамо грађанима на непријатности наводећи да су екипе уложиле максималан труд и напор да грађанима у што краћем могућем року обезбеде уредно водоснабдевање.


Претходно је и заменик градоначелника Београда Горан Весић објавио да је магистрални цеводов у Карнегијевој улици поправљен и почело је са пуштењем воде у систем.


Прочитајте још: ХАВАРИЈА НА ЦЕВОВОДУ: Центар Београда без воде, и даље није познато када ће квар бити саниран (ФОТО+ВИДЕО)


"Управо је завршена поправка магистралног цевовода", навео је Весић на свом фејсбук налогу.


Он је најавио да ће грађани који живе у блоковима између улица Краљице Марије, Старине Новака, Цвијићеве и Рузвелтове имати пијаћу воду у наредних два сада, док се цеви напуне.


Двадесет цистерни са водом које су распоређене у том крају биће на улицама, за сваки случај, до 15 сати.


Водоводни квар настао је јуче услед пуцања магистралне водоводне цеви на углу Карнегијеве и Улице краљице Марије.