У ДЕЛУ Медицинске школе "Београд" у Вишеградској 26, где се одржава настава за акушерске сестре и васпитаче, око поднева дошло је мањег инцидента. Како је за "Новости" изјавила Нада Трифковић, директорка школе, сумња се да је једна од ученица активирала бибер спреј у тоалету, који је код ученика изазвао кашљање и кијање.

Она истиче да професо је чим је видео реакцију код ученика, поступио како процедура налаже. Деца су изведена напоље, док се просторије не проветре. Нико од ученика није повређен. Трифковић оштро демантује наводе у појединим медијима да је школа била евакуисана.

- Занимљиво је да је до инцидената дошло када је колегиница завршила предавање о малолетничкој делинквенцији - наводи Трифковић. - Када је полиција дошла, простор је већ био потпуно проветрен. У школи смо направили извештај, који ћемо проследити школској управи, а настављамо са утврђивањем одговорности.

Трифковић истиче да ће бити тешко утврдити ко је донео и активирао бибер спреј у школи, управо због тога што ни полиција, ни школа немају овлашћења.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СРЕЋОМ ИЗБЕГНУТА ТРАГЕДИЈА Калуђерица: Дете разбило кутију у којој је била бомба!

- Полиција нема право да претреса ученика, осим ако постоји основана сумња и има налог за претрес. Такође, немамо право да прегледамо шта ђаци носе у торби, кад дођу у школу - истиче Трифковић. - То је веома опасно, јер се тако може десити, да ученик унесе и бомбу у школу, а да то нико не примети.