ЕКИПЕ ЈП "Јавно осветљење" спремне су да почну са постављањем новогодишње декорације, а за послове монтаже биће издвојено између 40 и 50 милиона динара. Монтирање светиљки и лампиона трајаће педесетак дана, а требало би да почне до октобра. Накит ће да засветли пре отварања манифестације "Београдска зима", која почиње око 20. новембра.

Програмом пословања "Јавног осветљења" у ставци "новогодишња расвета" за ову годину планиран је износ од 204 милиона динара, али се од тих пара неће набављати нова празнична декорација - каже директор "Јавног осветљења" Александар Цинцар Попоски. - Тај износ се односи на трошкове амортизације, демонтаже, монтаже и осигурања.

У цифру од 204 милиона динара, према објашњењу Цинцара Попоског, осим амортизације ангажоване новогодишње опреме, улазе и трошкови одржавања и чувања опреме, односно закуп магацина.

- Трошкови су и за ангажовање радне снаге на монтажи и демонтажи опреме, као и ангажовање специјалних возила и машина и трошкови помоћног материјала. Пошто смо прошле године имали много проблема са уништавањем расвете, ове године смо је осигурали, па је и то део укупне потрошње - објашњава директор.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Постављени лампиони


Од целокупног износа опредељеног за празничну декорацију, 24 милиона динара у марту је наплаћено за послове демонтаже прошлогодишње празничне расвете. Град ће се, како истичу у овом градском предузећу, ове године окитити старим украсима.


ПРОШЛЕ ЗИМЕ 300 МИЛИОНА

ГРАД је прошле године у декоративно празанично осветљење уложио око 300 милиона динара, скоро дупло више него 2017. када је издвојено око 170 милиона динара. А током прошлих празника сијало је 20 локација више него ранијих година.