ДА Београд добија лепше лице, осим очигледних инфраструктурних подухвата, сведоче и нове фасаде, које су заједнио довели у ред Секретаријат за комуналне и стамбене послове и ЈП "Градско стамбено". Од почетка 2018. године урађено је 40 спољашњих зидова у просторно-културној целини "Косанчићев венац", док је више од 100 фасада обновљено на територијама централних градских општина.

- Од када је започет пројекат уређења фасада, сви суграђани, а посебно станари објеката обухваћених програмима сређивања, истичу задовољство и захвалност што је предузет корак у повећању безбедности и сигурности свих нас, а затим и враћен стари сјај архитектури града Београда - кажу из Секретаријата за комуналне и стамбене послове.

Прочитајте још - Фасаде украс Зеленог венца

- Најбољи резултати овог пројекта могу се представити Карађорђевом улицом у којој је уређено више од 30 фасада дуж целе улице - кажу у Скеретаријату. - Радови ће се изводити на укупно 91 објекту и то 28 зграда у просторно културно-историјској целини "Историјско језгро Београда у Београду" и 63 објекта у просторно културно-историјској целини "Старо језгро Земуна".

У ЗЕМУНУ 33 ЛЕПОТИЦЕ

РАДОВИ су завршени на фасадама 33 објекта, у Бранковој улици, на Зеленом венцу, у Коларчевој, Улици краља Петра и у Земуну, где се још ради. Тренутно су у току радови на фасадама у Земуну - у Доситејевој, Главној и Господској улици. Завршетак послова очекује се до краја године.


Цара Лазара 16

Цара Уроша 20

Краљевића Марка