УЛАГАЊЕ у образовање и дечју заштиту, један је од приоритета градских власти. Мајстори су се "уселили" у школе и обданишта, а вредност тренутних грађевинских радова у школама и предшколским установома је око 800 милиона динара. Највећа инвестиција у овом тренутку, вредна 545,7 милиона динара, свакако је изградња нове школе у Лештанима.

Међутим, пажњу јавности посебно је изазвао вртић у земунском насељу Алтина, који је отворен прошле недеље. После две године радова, у њега се уселило око 200 малишана.

Прочитајте још - Догодине у престоници и девет монтажних обданишта

Површина новог обданишта је 1.534 метра квадратна, а најмлађи ће бити подељени у четири јаслене и шест вртићких група. Вредност целокупне инвестиције је око 120 милиона динара, а отварање новог вртића допринеће смањењу листе чекања.

Међу најзначајнијим инвестицијама Града свакако је постављање темеља за четири монтажна вртића, у Филмском граду, у Новоградској улици у Земуну, Бежанијској коси и Обреновцу, од планираних 17. Места ће бити за 775 малишана, који ће се уселити почетком следеће школске године.

Прочитајте још - За две године 15 нових обданишта

Од почетка године до августа, Град је уложио више од 500 милиона динара у опрему за школе и вртиће. Вредност свих, тренутно активних грађевинских радова, износи око 800 милиона динара.

Вртић "Лазар" Алтина

Поређења ради, 2012. и 2013. године, буџет града за сектор образовања био је 86 милиона евра, а данас је 190 милиона евра. Препород у току нове школске године требало би да почну да доживљавају и осмолетке "Владислав Рибникар", "Владимир Роловић" и "Свети Сава".


Основна школа у Лештанима

Основна школа "Павле Савић" у Миријеву, ове године је први пут постала школа са највише уписаних првака. У клупе је село 310 малишана, па је јасно да је овом младом насељу, које се убрзано шири, потребна још једна школа, поред постојећих.

ОШ "Петар II Kaрађорђевић"

ОШ "Петар II Kaрађорђевић"