РЕКОНСТРУКЦИЈА улица Џорџа Вашингона и Цара Душана, у склопу обнове четири булевара, одлаже се до пролећа. Потез од Дринчићеве до Тадеуша Кошћушка, биће раскопан у априлу следеће године, а радови би требало да буду готови до краја августа.

Иако је требало да радови од Рузвелтове до Зоолошког врта буду готови до краја године, од ове динамике се одустало.

- Секретаријат за саобраћај нам је скренуо пажњу да би ваљало одложити радове због великих саобраћајних гужви у граду које настају током обнове улица - каже за "Новости" секретар за инвестиције Лука Петровић. - Лоше време и новогодишња еуфорија додатно би утицали на сабраћајне застоје, а недостатак трамваја на овом потезу ремети квалитет живота грађана. Зато смо прво разговарали са извођачем радова. Када су рекли да што њих тиче нема проблема, одлучили смо да обнову улица наставимо од априла. Ни ЕБРД, чијим кредитом се радови финансирају, неће правити проблем.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Земунском улицом од октобра

Део од Дринчићеве до Зоолошког врта, који је, према актуелној динамици посла, требало да почне да се ради 7. октобра, обнављаће се следеће. Тај део је дуг 1,3 километра и требало би да буде завршен до краја августа 2020.

- До 5. октобра пустићемо у саобраћај Улицу краљице Марије. Део од Рузвелтове до Дринчићеве требало би да буде проходан за возила и трамваје у новембру, а сређивање тротоара да се заврши до 31. децембра - наводи Петровић.РЕКОНСТРУКЦИЈА ИСПОД КОЛОВОЗА


У дужини од 2,9 километара, колика је дужина ова четири булевара, мењају се водоводне и канализационе цеви, трамвајске шине које су дотрајале. Због посебне подлоге која се под шине ставља, смањиће се и бука трамваја. По обнови, реконструисане улице ће имати пет трака, широке тротоаре, места за паркирање, стазе за слабовиде, амбијенталну расвету.