НАЈВЕЋИ проблем трамвајџија у Београду однедавно су електрични тротинети! И док су се до сада "борили" са бахатим возачима који не пропуштају шинска возила и пешацима који иду као муве без главе, сада морају да пазе и на суграђане који возе ове електричне направе куда и како хоће.

На снимку који се појавио на друштвеној мрежи "Фејсбук", види се како девојка вози тротинет дуж Булевара краља Александра, и то трамвајском баштицом. Она вози између трамвајских шина, обилази трамвај који стоји због црвеног светла на семафору и наставља пуном брзином.

Шофер ГСП написао је у коментару "јуримо... али је бржа, вози на црвено, а ја нећу".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Креће кажњавање власника електричних тротинета

Пошто прописа о вожњи тротинета нема, суграђани то користе да стигну на жељену дестинацију. Ипак, не размишљају да својом вожњом угрожавају друге учеснике у саобраћају. Да ли би требало да возе тротоаром, па да мало-мало препадају пешаке, или коловозом, па да возачи морају да пазе и на њих, не само на мотористе, није јасно. Сигурно је пак да вожња простором међу трамвајским шинама сигурно није прави избор.

Док се вожња тротинета не регулише законом, сличне ситуације ће се засигурно понављати. Уједно, ова дама је дала и другим возачима ових справица идеју куда да возе, па ће трамвајџије додатно морати да пазе.


НОЋНА МОРА

- ДОК смо пре највише страховали од пешака, који су улицу прелазили где стигну, на стајалиштима стајали тик уз шине или уопште нису ображали пажњу на нас, сада се плашим возача тротинета - каже један трамвајџија ГСП. - Не схватају да је трамвај тежак неколико стотина тона и да не могу да закочим тако брзо. Јуре преко шина, улећу у раскрснице или возе тик уз ивичњак. Заиста су постали права ноћна мора за све нас.