СВА дечја игралишта на територији Чукарице биће, у наредном периоду, видео-надзором повезана са полицијом, како би се спречило уништавање справа за играње деце и одмор грађана, као што се недавно догодило на Белим водама, открива за "Новости" Срђан Коларић, председник општине. Он истиче да ће општина средити уништене справе, клупе, столове у овом насељу.

Непознати почионици су у петак и суботу посули товатном машћу клупе, клацкалице, столове на дечјем игралишту у Улици бело врело. Станари кажу да то није први пут и сумњају да је то урадио неко од комшија, са чиме је сагласан и председник општине.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Огласио се дистрибутер аутобуса након удеса на Звездари: Наша возила су исправна, треба испитати људски фактор

- То је заиста безобразлук, а судећи по начину, вероватно је учинио неко од комшија - каже Коларић. - Грађани траже да им средимо простор за играње деце, ми то учинимо и онда се дешавају овакве ствари. То, углавном, раде суседи којима сметају деца. Тако смо имали случај да су у једној згради намазали смолом степениште на коме су деца седела, пошто им је сметала галама. Такође, забележно је и пресецање моторном тестером клупе у парку.

Коларић истиче да ово игралиште има видео-надзор, али да камере још нису прорадиле, јер је потребно добити неопходне дозволе за прикључење на електромрежу.

- У наредном периоду ћемо сва дечја игралишта обезбедити видео-надзором и повезати са полицијом, како би могло одмах да се реагује и спречи уништавње имовине и простора за игру малишана - наводи Коларић. - Иако је било неколико случајева раније, овај последњи је најдрастичнији од свих који су се догодили.