На окретници 77, у Чингријиној улици на Звездари, јутрос се догодила нова саобраћајна незгода, када се аутобус ГСП "Београд" закуцао у оближњи стуб, преносе београдски медији.


"Око 7.10 на окретници аутобуса 77 и 28А догодио се удес када је аутобус ударио у стуб ограде. На сву срећу, путника у возилу није било, а возач, иако узрујан, добро је. Причињена је осредња материјална штета", рекли су за "Блиц" из Диспечерског центра ГСП.


Према првим, још увек незваничним информацијама, до неконтролисане вожње аутобуса гаражног броја 3320, дошло је због такозване тураже, односно квара због којег мотор возила неконтролисано достиже максималан број обрта.


Ово возило је, иначе скоро потпуно ново, пристигло у погон ГСП "Београд" пре само неколико месеци, а баш као и приликом претходног инцидента, ради се о турском аутобусу марке "БМЦ".


Прочитајте још: Судар два градска аутобуса, оштећена и четири аутомобила


Поводом данашњег инцидента огласио се и Секретаријат за јавни превоз, преноси Блиц.


"Реч је о истом возачу који је и 29. августа имао сличну ситуацију на истој окретници. ГСП Београд ће утврдити чињенице, као и да ли се ради о људском фактору, а возач је суспендован и биће послат на додатни здравствени преглед, док ће возило бити упућено на ванредни технички преглед", рекли су из секретаријата.