Градоначелник Београда Зоран Радојичић најавио је данас неколико нових пројеката на Ади Циганлији који би у наредном периоду требало да побољшају понуду, промене концепт и допринесу бољем квалитету понуде највећег београдског излетишта.

Радојичић је са директором ЈП „Ада Циганлија” Робертом Ђукићем обишао већи део комплекса Аде Циганлије и уверио се да неколико дана уочи завршетка купалишне сезоне на „београдском мору” све функционише беспрекорно, саопштено је из његовог кабинета.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Уџбеници стижу до петка

Према његовим речима, Град Београд планира нови концепт тако да Ада Циганлија буде актуелна током читаве године, као и да спортска инфраструктура буде још бројнија и квалитетнија.

"Такође, желимо да ово буде место породичног окупљања и да садржаји буду намењени свим узрастима. То је начин на који ћемо промовисати здрав живот, али и породичне вредности. У сарадњи са Министарством туризма на конкурсу за доделу субвенција за развој туристичких потенцијала добијена су средства за реализацију пројекта изградње трим-стазе са тартан подлогом у близини кружног тока на Ади Циганлији, а вредност пројекта је 15 милиона динара", рекао је Радојичић.

Поред тога, како је додао, биће реализован пројекат измештања улазне рампе унутар Аде Циганлије за 105 метара и проширења улазних и излазних капацитета, чиме ће умногоме бити умањене гужве.

Такође ће бити обављена реконструкција и санација игралишта за фудбал, биће обезбеђена и игралишта за децу са посебним потребама, додао је Радојичић.

Градоначелник је истакао да је у плану и реконструкција кружног тока како би се омогућио бољи проток возила, као и изградња фонтане.

"Коначно, планира се и изградња плутајућег монтажног објекта на води - плутајућег дока као нове туристичке атракције и једног од препознатљивих симбола Аде Циганлије, који ће служити за одмор, релаксацију и фотографисање посетилаца", навео је Радојичић.

Директор ЈП „Ада Циганлија” Роберт Ђукић захвалио је градоначелнику на посети и улагањима које град реализује и нагласио да је проширење улазно-излазне рампе изузетно значајно не само за Аду Циганлију већ и за Радничку улицу, у којој се стварају гужве делом и због споријег уласка возила у комплекс Аде Циганлије.

Ђукић је додао да би у будућности требало да се ради и на проширењу Макишког пута, како би се смањиле саобраћајне гужве са Макишке стране.