ПОКУШАЈИ миграната да уђу у аутобусе на линији 860 која саобраћа до Обреновца без плаћене карте, нису ретки, а последњи такав инцидент догодио се у четвртак увече, на Савском тргу. Шокирани путници снимили су цео догађај, а из "Стреле Обреновац", која превози путнике на овој линији, кажу да они немају начина да спрече овакве инциденте. Из Комесеријата за избеглице наводе да покушавају да пронађу мигранта који се види на снимку да прави неред. Забринути су и челници Општине Обреновац, који тврде да би чешће контроле комуналне полиције и полиције помогле да се овакве ситуације избегну.

На Савском тргу, где је и почетна станица аутобуса 860, путници су снимили мигранта у видно алкохолисаном стању, који је око 23.30 желео да уђе у возило без плаћене карте. Када возач није хтео да га пусти, почео је да бесни. Остали мигранти, који су били с њим у друштву, једва су успели да га зауздају и смире.

Прочитајте још - ТЕРОР НА ЛИНИЈИ 860 ЗБОГ КАРТЕ: Групе миграната нападају возаче, прете и одсецањем главе (ВИДЕО)

Путници на овој линији кажу да се овакве ствари свакодневно дешавају. Мигранти, којима возачи затраже да плате карту, неретко почну да бесне, лупају у врата, вређају возаче, гестикулирају као да ће му одсећи главу, пуцати.

- Мигранти сваког дана, у групама, путују овим аутобусима - прича једна од путница. - Неки плате карту, неки не. Чула сам од возача да им је саветовано да их пуштају, јер тада не праве нереде. Кад их је више, насилнији су и опаснији. Догађа се и да, кад их је више од десеторо, а возач отвори само предња врата, они лупају, ударају у аутоубус и на силу отворе средња и уђу. У тим ситуацијама никоме од нас није свеједно.

За безбедност својих грађана забринути су и челници Општине Обреновац.

Прочитајте још - Илегални мигранти упадају у пуне куће

- Савет за управљање миграцијама заседа сваке недеље - каже Александар Пантелић, члан већа ове општине. - Ипак, чињеница је да су овакве ситуације постале учестале. Наши суграђани и деца путују сваког дана овим аутобусима и њихова безбедност нам је на првом месту. Веће присуство и контрола комуналне полиције и обичне полиције ублажило би проблеме.

Са Савског трга полазе аутобуси за Обреновац Фото П. Милошевић

ЦУЦИЋ: МОРАЈУ ДА ПОШТУЈУ ПРОПИСЕ

ВЛАДИМИР Цуцић, комесар Комесаријата за избеглице, каже да нико нема право да се бахато понаша и буде хулиган, па ни мигранти.

- На снимку се јасно види лице мигранта који је правио проблем и верујем да ћемо успети да га нађемо. Биће испитан, а ако нико од запослених у "Стрели" не поднесе пријаву за ремећење јавног реда и мира, то ће урадити Комесеријат. Мигранти морају да знају да је плаћање карте обавезно. Вожњу морају да плате овде, као и у својој земљи, али и у Немачкој, где већина жели да оде. Морамо и да им ставимо до знања да је свако ремећење јавног реда и мира неприхватљиво.

Из Комесеријата кажу и да ће појачати дежурства на Савском тргу и Београдској аутобуској станици, како би боље контролисали ситуацију.