Стадион у Лазаревцу добио је још један терен са вештачком подлогом за који је град Београд издвојио 10,5 милиона динара, а заменик градоначелника Горан Весић каже да то није једино улагање, да ће Лазаревац добити модеран стадион по свим стандардима ФИФА и УЕФА .

Он је, поводом обиласка стадиона, рекао да су на теренима ФК Кpлубаре стасали играчи који пишу историју српског фудбала попут Немање Матића, Марка Грујића, Вељка Симића.

Весић је рекао да су захваљујући Граду Београду обезбеђена средства из капиталног буџета да се ураде нове трибине на којима ће бити места за око 3.500 људи, надстрешнице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Све спремно за почетак школске године

Постављени су рефлектори, а Фудбалски савез Србије изградио је још један терен.

"Лазаревац добија модеран стадион и верујем да ће то бити један од разлога због чега ћемо можда Колубару у будућности видети у првој лиги, јер то овај град заслужује", рекао је Весић.

Он је нагласио да ово није само улагање у ФК Колубара, већ да је ту урађено и модерно дечје игралиште које изгледа као сва савремена игралишта у Европи."Овде тренира много деце, то је улагање у будућност. Већина ове деце која данас тренирају неће постати професионални спортисти, али ће правилно одрастати уз спорт и постаће добри људи. Кроз спорт ће научити за поразе и победе и да раде тимски", истакао је он.

Како каже, Лазаревац је познат као "перјаница женског фудбала", те је подсетио да је Црвена Звезда направила женски тим тако што се фузионисала са ЛАСК-ом из Лазаревца.

Весић је истакао да Град настоји да у све општине улаже подједнако, било да је у питању Врачар, Стари Град, Обреновац или Лазаревац.

Председник Фудбалског клуба Колубара Бојан Стевић захвалио се Граду, председнику Александру Вучићу, Фудбалском савезу Србије на подршци и улагању.

Каже да су на прагу да се оствари сан многих Лазаревчана, а то је да буду домаћини утакмица младе репрезентације Србије."Женска А репрезентација у фудбалу ће овде играти утакмице. Одиграле су меч против Русије када је било више од 1.500 гледалаца на утакмици", рекао је Стевић.

Лазаревчани, додаје, увече користе терен за рекреацију и за фудбал.

Подсећа да ФК Колубара игра у другој лиги, а да је изградња оваквог стадиона најбољи поклон за век постојања.