Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да ће од државе захтевати да се хитно регулише употреба електричних тротинета како би сви били сигурни.

"Баш смо данас донели одлуку, Град Београд ће упутити предлог којим ће тражити да се законски регулише коришћење тротинета с обзиром да имамо велики број притужби грађана", наводи Весић за "Ало".

Заменик градоначелника каже да је свестан те проблематике и притужби грађана и да ће се проблематика регулисати у најкраћем року.

"Имамо парадоксалну ситуацију - за бицикл треба кацига, за мотор и кацига и дозвола, а за тротинет ништа", каже Весић и подсећа да тротинет нема ни звонце.

Прочитајте још - ОСВОЈИЛИ БЕОГРАД: Тротинети су нови хит лета


Притом, крећете се брзином којом малтене без проблема можете да убијете човека, рекао је Весић који као горући проблем види управо то што за тротинете још не постоји адекватна регулатива.

"Опасни су и за возаче и за пешаке. Не кажем да их треба укинути, они постоје свуда у свету, али њихово кретање мора законски да се регулише. Сматрам да је то изузетно важно јер ово је заиста постало сулудо. Идете тротоаром и страхујете да це вас неко ударити", каже Весић за "Ало".