До краја августа очекује се објављивање тендера за изградњу дома здравља у Борчи, која би требало да почне у октобру, најавио је градоначелник Зоран Радојичић. Биће покренута јавна набавка за извођење радова и вршење стручног надзора, а припрема конкурсне документације је у току.

- Очекујемо да изградња дома здравља у Борчи, у оквиру Дома здравља Палилула, почне на јесен. Планирани рок за завршетак радова је 12 месеци од почетка изградње, што значи да ћемо до краја 2020. године имати нов дом здравља који ће одговорити потребама становника леве обале Дунава. Процењена вредност инвестиције износи око 800 милиона динара са ПДВ - истакао је први човек престонице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
БГ пијаце: Воће слатко, цене киселе

Здравствена станица у Борчи градиће се у Улици Kосте Манојловића, а секретаријати за здравство и инвестиције пратиће извођење радова.

- У објекту површине веће од 6.800 метара квадратних, пацијентима ће на једном месту бити доступне све специјалистичке службе - лабораторије, службе за физикалну медицину, ординације интерне медицине, психијатрије, офталмологије, оториноларингологије и стоматологије. У њему ће радити скоро 50 лекара опште праксе и других специјализација, десетак стоматолога, око 90 медицинских сестара, као и пратећи медицински и немедицински кадар, како би се одговорило на потребе пацијената - поручио је Радојичић.

Градоначелник је истакао да је изградња дома здравља у Борчи још један корак ка равномерном развоју свих београдских општина и обезбеђивању услова за квалитетан живот свих Београђана.

Садашњи диспанзер у Борчи


- Желимо да унапредимо живот свих Београђана, без обзира на то у ком делу града они живе. Борча има око 70.000 становника и постоји тенденција раста броја становника. Изградња овог објекта је неопходна. Тренутни капацитети нису довољни за све наше суграђане на левој обали Дунава. Овим пројектом добијамо нову здравствену станицу која ће пружити квалитетну медицинску услугу у насељу. Грађани неће морати да одлазе далеко од места становања, што ће смањити гужве и листе чекања - рекао је Радојичић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Похитали да спасу болесну девојчицу

СТИЖЕ И НЕОПХОДНА ОПРЕМА

У циљу обезбеђивања адекватне здравствене услуге и помоћи у примарној здравственој заштити, Радојичић је навео да ће три дома здравља (Врачар, Земун и Младеновац) добити ултразвучне апарате у вредности од 12 милиона динара.

Такође, домови здравља у Барајеву, Сурчину, Земуну, Гроцкој и на Врачару добијају медицинску опрему и значајне апарате у вредности од 10 милиона динара, док у ДЗ Звездара стиже дигитални рендген апарат у вредности од 12 милиона динара.