ДО краја августа почеће прва фаза радова на сређивању одмаралишта на Букуљи, које се налази у саставу Центра дечјих летовалишта (ЦДЛ), каже за "Новости" Тања Сантрач, директорка ове установе.

Целокупна реконструкција требало би да буде завршена до краја године, а вредност радова у првој фази је 24,5 милиона динара.

Како истиче Сантрач, најпре су планиране санација крова и зидова, све оно што се тиче грађевинских радова, док ће у другој бити сређено све остало. После реконструкције, школарци ће имати прилику да уживају у комплетно реконструисаном одмаралишту, које ће бити као ново.

После проблема у пословању, Центар је прошле године измирио дуговања од 68,5 милиона динара, а исплаћене су и заостале зараде запосленима. Само за три године број корисника пансиона порастао је за 45 одсто.

За реновирање и сређивање свих објеката у оквиру ЦДЛ потребно је око 320 милиона динара.

Прочитајте још: Мајстори прво на Букуљи

- Крајем 2014. године приходи су износили 286 милиона динара, а у 2017. години 460,9 милиона, што је раст од 61 одсто - кажу у Секретаријату за образовање и дечију заштиту.

СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА УСТАНОВА

ЦЕНТАР дечјих летовалишта је специјализована, дечја установа, основана 1956. године. Објекти су наменски грађени за боравак деце узраста до 15 година. Власник је Град Београд, а право коришћења објеката има ЦДЛ.