Градоначелник Београда Зоран Радојичић поручио је данас грађанима да због високих температура нема места паници, да треба што више пити воду, избегавати боравак на сунцу и најтоплији део дана проводити у расхлађеним просторијама.

Како преноси градски Секретаријат за информисање, он је навео да је овог, последњег дана топлотног таласа у централним градским зонама на снази жути метео аларм и црвени УВ индекс зрачења.

"То се пре свега односи на старије суграђане, хроничне болеснике и децу. Прилагођавање временским условима важно је и за све раднике на отвореном. Како би што боље поднели данашњи дан, неопходно је да се у најтоплијем делу дана склоне са сунца, да се редовно освежавају. Апелујем на послодавце да им то омогуће, као и да смене прилагођавају временским условима", рекао је градоначелник.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - РХМЗ издао упозорење на високе температуре, сутра стижу временске непогоде

Он је додао да ове препоруке важе и од петка, када се поново очекују високе температуре.

Радојичић истиче да све градске здравствене установе раде пуним капацитетом, али указује да нема места паници.

"Грађани који се понашају у складу с временским условима, немају разлога за бригу. По оваквим врућинама, важно је и јести лагану храну и што чешће пити течност. Цистерне с водом грађанима су на располагању на осам локација у граду", додао је Радојичић.