НЕПОЗНАТИ вандали у ноћи између понедељка и уторка направили су велику штету на фонтани код Вуковог споменика, са које су украли 12 месинганих млазница, тежине око седам килограма. Због овог разбојништва, ЈКП "Београдски водовод и канализација" јуче је поднело кривичну пријаву против Н. Н. лица. Причињена материјална штета процењена је на 900.000 динара!

Како су за наш лист рекли из овог комуналног предузећа, радници су јуче, приликом уобичајене свакодневне контроле, приметили да на водоскоку недостају млазнице.

- Надлежне екипе Одељења одржавања градских фонтана сваког дана обилазе и проверавају све престоничке водоскоке - кажу из "Београдског водовода". - Како прекјуче нису уочени никакви недостаци, претпостављамо да се крађа догодила у ноћи између понедељка и уторка. Наше екипе и даље контролишу опрему на овој фонтани која је и даље у функцији.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Помор рибе у Сави, одмах реаговала Агенција за заштиту животне средине, ево шта је узрок

Полиција је обавила увиђај, а тренутно се прегледају снимци са околних сигурносних камера, који би могли открити идентитет несавесних разбојника. У "Београдском водоводу" подсећају да је фонтана код "Вука" током претходних година неколико пута била на удару вандала. Последња велика крађа догодила се 2016. године, када су лопови током ноћи скинули и однели чак 24 млазнице!


ТАКОВСКА

лопови су током јуна починили исто кривично дело на фонтани код Поште у Таковској улици, са које је украдено 20 млазница! Нимало им није сметало што се водоскок налази у строгом центру града, у непосредној близини највиших државних институција.