ОТВОРЕНИ тржни центар, популарни Бувљак, остаје на старом месту у наредне две године, што је довољно времена да се нађе најбоље решење за пресељење - каже Горан Весић, заменик градоначелника за "Новости". - Околина Кванташке пијаце није једина локација која је "на папиру".

Према Весићевим речима, близина Кванташке пијаце јесте једна од опција која се разматра, али није донета одлука да је то коначно решење. Он истиче да, иако је Дирекција за грађевинско земиљиште и изградњу Београда расписала јавни тендер за продају земљишта на којем се налази ОТЦ, ни будући инвеститор неће моћи да почне изградњу у наредне две године.

Прочитајте још - Отворени тржни центар се измешта, а плац продаје

Дирекција је огласила продају 20.500 метара квадратних простора у новобеоградском Блоку 43, где се налази Отворени тржни центар. Заинтересовани купци могу поднети понуде до 15. августа, а почетна цена за ову локацију износи 1,6 милијарди динара. Будући инвестититор може изградити 65.300 квадрата пословног и стамбеног простора, а висина објеката може бити 100 и 65 метара.

Прича о селидби Бувљака траје годинама. Пре три година, као нова локација помињан је Блок 71, где је планирана изградња тржног центра на површини од 32.000 метара квадратних, али се од тог одустало. Прошле године "у оптицају" је била идеја да ОТЦ постане ритејл парк, који би се простирао на 3,2 хектара. У оквиру парка било би смештено 900 локала, познатих као "бокс тезге", док би централни део "резервисали" ресторани и супермаркет. Да ли ће надлежни остати при овом решењу, остаје да се види.

ЗА СВАКОГ ПОНЕШТО

У блоку 43, популарни Бувљак се налази од 1994. године. Овде се, упркос смањењу броја тезги, и даље продају одећа и обућа, прехрамбени производи, пластика, ауто-делови и опрема, керамика, посуђе, делови намештаја, санитарије и све оно "чега нигде друго нема".