ПРАВА драма одиграла се у недељу око 16.30 на Звездари, када су три особе излиле запаљиве хемикалије у напуштеној фабрици у Кајмакчаланској улици!

Према незваничним информацијама, троје људи наводно је желело да украде метал из руинираног локала, те су у покушају да испразне канте, у незнању просули натријум-сулфид, који је запаљив али није отрован. Срећом, у овом акциденту није било повређених, а полиција је одмах изашла на терен, блокирала део улице и обезбедила простор испред фабрике.

Како су "Новостима" рекли из МУП, грађани могу да одахну јер не постоји никаква опасност због изливања ове материје.

- Екипе Сектора за ванредне ситуације одмах су отишле на место инцидента. Обављена су неопходна мерења и утврђено је да нема никакве опасности по грађанство, нити по људе који живе у тој улици - кажу у МУП.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
На кафу подаље од улице

Због покушаја крађе, особе које су изазвале акцидент су ухапшене и биће приведене надлежном тужилаштву. Становници Кајмакчаланске улице кажу да редовно виђају исте особе у кругу старе фабрике.

- Чули смо звук сличан пуцању петарди, па смо позвали полицију. Ту стално долазе Роми и односе оно што је остало у фабрици. Уопште се не крију од комшија, већ ту улазе и износе као из своје куће - причају станари Кајмакчаланске.

Део ове звездарске улице у недељу је био блокиран неколико часова док је трајала интервенција ватрогасаца и полиције.