САМО заједно нашим грађанима можемо омогућити бољи живот, изборити се са климатским променама и очувати планету за нашу децу и будуће генерације - истакао је јуче градоначелник проф. др Зоран Радојичић, током панел-дискусије на "Московском урбаном форуму 2019", који се одржава у руској престоници.

Говорећи на тему "Нова урбана легенда" Радојичић је око 1.500 слушалаца упознао са великим пројектима који се раде у нашем граду, пре свега "Београдом на води", али и са изазовима у престоници, као и са правцима њеног развоја.

Радојичић је претходно у интервјуу за московску телевизију Моscow 24 истакао да је састанак са градоначелником Москве Сергејем Собјанином за њега био врло значајан.

Прочитајте још: Грaдoнaчeлник Рaдojичић у Moскви

- Слушао сам много о њему, о томе шта је све достигао у Москви и јако сам желео да разговарамо. У име председника Вучића и своје лично име позвао сам га у Београд. Том посетом можемо још боље да разменимо искуства и да нас посаветује о још неким проблемима које имамо у Београду, а које је Москва успешно превазишла - каже Радојичић и додаје да је фасциниран изгледом и функционалношћу руске престонице.