ЗБОГ напрслих плоча, уништеног мобилијара и чесме која на платоу на Славији не ради од почетка лета, у среду је одржан састанак представника Града и фирме "МБА Ратко Митровић", која је у конзорцијуму са "Колас рејлом" реконструисала Славију, Булевар ослобођења и Рузвелтову улицу. Договорено је да се у наредним данима обиђе цела рута која је рађена и да се попише све што је руинирано, како би затим почела поновна санација.

Прочитајте још - Славија опет чека мајсторе

- Плато на Славији је у гарантном року до 5. децембра и сва оштећења која се у овом преиоду појаве извођач ће отклонити о свом трошку, а ако се то не учини, Град ће активирати банкарску гаранцију - рекао је за "Новости" Лука Петровић, секретар за инвестиције. - Договорено је да у наредом периоду буде поправљено и све оно што су људи уништили. Односно, оштећене клупе по којима су грађани возили ролере, а које су пре свега предвиђене за одмор, а не за скејтерске акробације.


МАЈСТОРИ ИСПОД

ПЕТРОВИЋ је истакако и да ће 15. јула бити познато ко ће добити посао уређења пословног простора испод платоа на углу Немањине и Краља Милутина. Планирано је да се овде поставе инфо-центар Туристичке организације Београда, киоск и јавни тоалети.