ВРЕЛИНА која је запљуснула главни град у претходна два дана, донела је велике муке Београђанима, а најтеже је убедљиво било грађевинским радницима! Температура је у уторак у најтоплијем делу дана износила 32 степена, а субјективни осећај одавао је утисак да је знатно топлије, што није спречило теренске раднике да обављају своје послове.

Репортери "Новости" посетили су у уторак запослене на реконструкцији Улице 27. марта, који ће се у овој улици задржати до 20. августа. Кажу, тешко је по врелини, али кад се мора....

На овој локацији тренутно раде и екипе "Београдског водовода и канализације" (БВК). Контролишту мрежу преко које ће ускоро прећи нерекоснструисана саобраћајница и све "испод" треба да буде исправно. За разлику од грађевинаца, радници БВК радно време завршавају у 14 часова.

Прочитајте још - МИНИСТАРСТВО АПЕЛУЈЕ: Послодавци да обуставе рад у најтоплијем делу дана

- Дошли смо да утврдимо какво је стање - прича, за "Новости", Предраг Симић из ЈКП "Београдски водовод и канализација". - Није лако по овом времену, али сналазимо се некако. Обезбедили смо радницима много воде како би им ова врућина лакше пала.

Према речима Дарка Главаша, секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, кад температура ваздуха пређе 37 степени упућују се препоруке руководиоцима предузећа да се њихови радници не излажу непотребним напорима у најтоплијем делу дана.

- Ове године нисмо имали овако високе температуре у континуитету, када долазе проблеми, за разлику од прошле године, када је то био случај. Засада пред нама нису тропски дани - каже Главаш.

ОД СРЕДЕ ПРИЈАТНИЈЕ

ПРИЈАТНИЈЕ температуре очекују Београђане од среде, када ће у најтоплијем делу дана бити 31 степен. Смењиваће се облаци и сунце, а до краја недеље задржаће се слично време, али ће бити променљиво. За четвртак и суботу најављени су пљускови са грмљавином.