У ИЗЛОЖБЕНОМ простору "Дорћол плаца", у недељу је свечано затворен први Фестивал детињства, који је био намењен родитељима, малишанима и свима онима који брину о здравом и правилном развоју деце. Током шест дана трајања фестивала, многобројни стручњаци су посетиоцима пренели своја искуства и знања везана за теме које су важне да деца постану срећни и успешни људи.

Родитељи су слушали о томе како да заштите малишане на интернету, али и када је право време да их одведу код логопеда. Организована је и специјална изложба о детињству у 20. веку, на којој је било изложено преко 900 експоната, играчака и дечје опреме који су се користили у последњих тридесетак година 20. века.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Све од чоколаде па чак и - пиво


- Ово је била идеална прилика да се родитељи присете омиљених играчака, како су изгледале школске учионице пре и после рата, која се спортска и школска опрема некада користила, али и које су се игре играле када није било компјутера и мобилних телефона - истичу организатори. - Такође, малишани су имали прилику да се опробају у многим радионицама које су биле посебно осмишљене за њих.

Учили су како да хране птице, али и како да им помогну, учествовали и у радионицама чоколаде и пралина, роботике, мјузикла и разним спортским активностима.