Сви грађани који су претрпели штету током падавина треба да пријаве своју адресу Општини Палилула и општинска стручна комисија ће изаћи на терен.

До сада је стигло око 800 пријава, док су екипе по пријави обишле 300 локација, изјавио је за ТВ Прва помоћник градоначелника Андреја Младеновић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - POSLEDICE POPLAVE U BEOGRADU: Borča i dalje pod vodom, krater na Bežanijskoj kosi (FOTO/VIDEO)

На терену имамо 12 тимова, а наша је процена да ћемо до краја викенда обићи све локације на којима је пријављена штета. Не можемо унапред рећи колика се штета очекује, али по обиласку уочили смо да се вода углавном излила у неке приземне делове кућа, зграда, окућница и дворишта, казао је Младеновић, пренео је Беоинфо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Poplave u prestonici: Prijava štete od danas

Према његовим речима, на основу договора са седнице градског Штаба за ванредне ситуације, Град Београд ће са Секретаријатом за социјалну заштиту и Центром за социјални рад изаћи у сусрет свима који упуте захтев да добију новчану помоћ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - POTOPLjENI AUTOMOBILI, VODA ULAZI U ZGRADE: Pogledajte kakav haos su ostavile padavine širom zemlje (FOTO/VIDEO)

Центар за социјални рад ће отворити неколико пунктова на територији општине Палилула, односно на левој обали Дунава, како бисмо олакшали грађанима тог дела града да могу брже и ефикасније да поднесу захтев за помоћ. То је најједноставнија и најбржа процедура како би се помоћ исплаћивала у најкраћем могућем року. Центар за социјални рад може да исплати помоћ у висини једне до три просечне плате, навео је помоћник градоначелника.