Председник Александар Вучић обишао је у недељу радове на парку у оквиру пројекта Београд на води.

Вучић је током обиласка приметио да ће тај парк бити један од најлепших у Београду и навео да се очекује да буде отворен средином августа.

Прочитајте још - ФОТОГРАФИЈЕ НОВОГ БЕОГРАДСКОГ БУЛЕВАРА: Спајају се се Карађорђева и Булевар војводе Мишића

Председник се интересовао и за 'Кулу Београд", а из компаније "Београд на води" рекли су да ће у октобру почети радови на том објекту изнад земље, као и да ће се станови у кули продавати за 7.000-8.000 евра по квадрату, док је у осталим зградама у том комплексу цена 3.000 евра по квадрату.

Вучић је питао има ли купаца за те станове, а када је чуо да је интересовање велико, честитао је компанији.

Прочитајте још - Нови булевар кичма "Београда на води"

Иначе, парк који је обишао председник Србије, биће површине 2,7 хектара, а до сада је уређено два хектара.

Биће засађено око 140 садница различитог дрвећа и урађена стаза за трчање, дуга близу 700 метара.

Парк има има игралиште за децу, спортски терен, столове за стони тенис, као и простор за излете.

Председник је радове обишао са министром финансија Синишом Малим, градоначелником Зораном Радојичићем и замеником градоначелника Гораном Весићем.
МОЛИМ ГРАЂАНЕ ЗА РАЗУМЕВАЊЕ, ИМАЋЕМО ЛЕПШИ ГРАД

Председник Александар Вучић извинио се данас и замолио за стрпљење и разумевање Београђане због радова у центру престонице, које им задају муке, јер се, истиче, све ради као би град био уређенији и бољи за живот.

Додао је да је обишао Београд и да се уверио да је добар део града раскопан због радова, као и да је добио фотографије из Новог Сада и из делова Ниша.

Зато је исту молбу, за стрпљење и разумевање, имао и за житеље тих градова.

"Немамо друго време, осим у периоду од априла до новмбера да радимо и молим Београђане да нам опросте што радимо и желимо да радимо много, јер знам да код многих изазива нелагоду то што им је дужи пут до посла. Молим их за стрпљење", замолио је председник.

"Молим вас, извините што вам пут до посла дуже траје, али ће после све бити лепше", рекао је Вучић новинарима након обиласка радова на уређењу парка у "Београду на води".

Вучић је замолио грађане да разумеју да се све ради како би градови били уређенији, што значи и њихов бољи животни стандард, као и због бржег економског напретка, јер ће то довести туристе који ће у градовима трошити новац.

Примера ради, навео је и да ће у "Београду на води" бити један од најллепших булевара, Вудро Вилсон авенија, која ће, каже, бити "београдски Шанзелизе".

Вучић је рекао и да ће тај парк у "Београду на води" бити један од најлепших у граду и навео да се очекује да буде отворен у наредна два месеца.

Председник је указао да је Београд данас 15 одсто покривен зеленилом, што је за 0,6 одсто више него 2014. године, те да је важно да се тај проценат повећа на 20, па и на 25 одсто.

"Важно је да ћемо урадити све што можемо да озеленимо што више површина, не само у Београду, већ и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, и другим градовима, где ће држава помоћи са пошумљавањем и озлењивањем", рекао је Вучић.

Он је додао да за то има средстава захваљујући тешком и напорном раду и успешно спроведеним реформама.


ВУЧИЋ:ПОКРЕЋЕМО ИНВЕСТИЦИОНИ ЦИКЛУС ВРЕДАН ДО 10 МИЛИЈАРДИ ЕВРА


Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће пре краја године бити покренут нови и до сада највећи инвестициони циклус у земљи, вредан између пет и 10 милијарди евра за развој и напредак Србије.


Вучић је додао да ће тај инвестициони циклус бити завршен за четири или пет година и да ће подразумевати пројекте за развој целе Србије.


"Разговарао сам данас са председницом владе и министром финансија Синишом Малим, и пре Нове године изаћи ћемо са новим предлогом великог, до сада највећег, инвестиционог плана за развој и напредак Србије. Сада имамо први пут прилику да то урадимо", рекао је Вучић новинарима обилазећи парк Београда на води.


Каже да је било бесмислено 2012. или 2013. да се тако нешто покреће, јер се тада наша земља "давила и борила за ваздух".


Вучић истиче да данас можемо то да урадимо, да ће бити уложен новац у велике и капиталне инфраструктурне пројекте и изразио очекивање да ће те инвестиције подићи привредни раст земље тако да ће бити више од пет или шест одсто.


Прочитајте још - Кина спрема 10 инвестиционих пројеката за Србију


Председник истиче да ће инвестиција бити у целој земљи и да ће бити улжено у канализацију, водовод, прециштаче за отпадне воде и све друго у чему заостајемо за Западном Еворопом.


"Затим у метро, аутопутеве, пругу, железнички Коридор 10 до Прешева и Димтировграда... Све ћемо да завршимо у нарендих некоико година. Напоравићемо један нови план и велики програм који ће запослити целу Србију", исткаао је он.


Посебно ћемо да радимо у наредном периоду и са свим важним светским институцијама око формирања инвестиционог плана који ће бити убеђливо највећи у модреној историји, који ће верујем потпуно решити проблем незапослености, додао је Вучић