ВЛАДА Србије одобрила је у среду Граду Београду пријем 184 возача у Градско саобраћајно предузеће "Београд". Ово је у среду изјавио заменик градоначелника Горан Весић, појаснивши да у овом тренутку ГСП недостаје 120 возача, јер на овим пословима ради 2.685, а потребно је 2.805 шофера.

- Надлежна комисија Владе Србије одобрила је Граду пријем 84 радника у стални радни однос, а 100 на одређено време - рекао је Весић. - Град Београд показао је и да је веома важно да возачи буду боље плаћени и да се води рачуна о животном стандарду како њих тако и других запослених у комуналном систему града. Данас у ГСП просечна плата износи 65.000 динара, док је прошле године износила 52.000 динара, што је начин да задржимо возаче.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Провере уклоњених аутобуса још 10 дана

Весић је казао и да ће сутра на улицама престонице бити 40 нових аутобуса, а до 24. jуна још 30, док ће до краја септембра у погону бити још 174 нова аутобуса, што значи укупно 244 нова возила. Он је истакао и да је неопходно да наплата карата за превоз буде боља и позвао све компаније да поштују мишљење Министарства финансија и купују месечне карте за запослене или да оправдају трошење тих средстава оргиналним рачунима.